Bijzondere Locaties Der Aa-Kerk

3-Bijzondere-Locaties-Groningen-logo

Max. Vergadercapaciteit: 715
Restaurant: ja, 500
Parkeergelegenheid: ja
Toegankelijk voor rolstoel: ja
Website: www.blgroningen.nl/locaties/deraakerk


3-3 BLG Aa-Kerk3-2 BLG Aa-KerkGRONINGEN / 2-10-2002 / AA-kerk, exterieur/ foto Omke OudemanDe Der Aa-kerk is een sfeervolle locaties voor congressen en diners. De kerk is ook zeer geschikt voor lezingen, debatten, symposia en concerten.

De Der Aa-kerk staat midden in het centrum van Groningen. Al bijna acht eeuwen hoort de kerk bij het stadsbeeld van Groningen. Na een langdurige restauratie in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw, en een ingrijpende opknapbeurt van het interieur die in 2007 werd afgerond, kan het gebouw er weer even tegen. Sinds 2005 verzorgt Bijzondere Locaties Groningen de exploitatie. De kerk is nu ook voorzien van eigentijds comfort: centraal verwarmd, goed verlicht, modern sanitair en ruimte voor catering.

Lezingen, presentaties, concerten, diners, exposities: alle activiteiten die passen bij het karakter van de locatie zijn welkom.

Schip

Het ‘schip’ is de grootste ruimte van de kerk, het is het deel waar vroeger de kerkgangers zaten. Nu is het de plek waar de activiteiten gehouden kunnen worden die wat meer ruimte nodig hebben, zoals lezingen, presentaties, congressen, concerten, theatervoorstellingen en exposities. Het mooie van de Der Aa-kerk is dat het schip wel hoog is, maar dat de oppervlakte een menselijke maat heeft gehouden. Daardoor is een diner, voorstelling of concert in het schip ook nog intiem.

Koor

Het ’koor’ is de boogvormige ruimte waar vroeger, in de katholieke tijd van de kerk, het hoogaltaar stond. Dit deel van de kerk was bestemd voor de geestelijken. Het koor is groot; in oppervlakte is het maar iets kleiner dan het schip van de kerk. De ronde vorm geeft hier een bijzondere intimiteit.
Het koor is ideaal voor lezingen, diners, recepties, concerten en tentoonstellingen. Het hoogkoor kan gebruikt worden voor een plenaire bijeenkomst tot 160 personen, terwijl de kooromgang in de pauzes en na afloop gebruikt kan worden voor een hapje en een drankje. Uiteraard is het mogelijk om schip en koor samen te huren.

Sacristie

De voormalige sacristie is een kleinere ruimte. De kamer dateert uit de vijftiende eeuw en is bijzonder sfeervol. De sacristie is zeer geschikt is voor vergaderingen, maar bijvoorbeeld ook voor een klein diner. In de sacristie staat een indrukwekkende schouw, deels uit de 18e en 19e eeuw. En vanaf het plafond worden de gasten als het ware gadegeslagen door Maria. De schildering van Maria op een maansikkel werd tijdens de restauratie van dertig jaar geleden herontdekt.

Prachtige oude gebouwen een nieuw leven geven:
dat doet Bijzondere Locaties Groningen.

Bijzondere Locaties Groningen verhuurt vier locaties: de Remonstrantse kerk, de Der Aa-kerk, de Noorderkerk en De Amshoff (op 20 minuten rijden van Groningen). De oude gebouwen van Groningen verdienen een plek midden in de samenleving. Daarom beheert Bijzondere Locaties Groningen de gebouwen niet alleen, maar zorgt er ook voor dat de gebouwen ontmoetingsplekken zijn. De locaties zijn een ontmoetingsplek voor bedrijven of besloten groepen, tijdens een vergadering, een diner of een feest. Of voor iedereen, wanneer er een tentoonstelling, theatervoorstelling of concert is. Wanneer u uw evenement, klein of groot, in een van de bijzondere locaties organiseert, krijgt u niet alleen een onvergetelijke dag of avond. U blaast ook een beetje nieuw leven in een oud gebouw.


Akerkhof 2
9711 JB Groningen
t 050 – 3181433
f 050 – 3113217
info@aakerk.nl


admin