De Economic Board Groningen biedt ondernemers in de toeristische sector gelegenheid om een kwaliteitssprong te realiseren

Aan tafel zit Duco Schenk, programmamanager Toerisme bij de Economic Board Groningen (EBG). Hij is op bezoek bij het Groningen Congres Bureau voor een evaluatiegesprek over twee Inspiratiedagen die het EBG heeft georganiseerd met ondersteuning van het GCB. Maar Schenk kijkt liever vooruit dan achteruit.

“De Inspiratiedagen in Loppersum en Warffum werden goed bezocht en daar kijken we tevreden op terug. Nu willen we een stap verder gaan en implementatiedagen organiseren. We hebben op het Hoge Land een groot netwerk opgebouwd en ondernemers uit de toeristische sector de gelegenheid geboden om samen kennis en inspiratie op te doen met een dagprogramma op prachtige locaties. De tijd is nu rijp om ondernemers te stimuleren om een kwaliteitssprong te maken”, licht Schenk toe.

“De ondernemers krijgen tijdens de Implementatiedag een actievere rol vergeleken met de Inspiratiedagen. Ze kunnen namelijk meteen aan de slag op hun eigen laptop en krijgen daarbij professionele begeleiding. Met het vertalen van hun website bijvoorbeeld, zodat ze meer internationale toeristen trekken. Maar denk ook aan het gebruik van social media of het plaatsen van een filmpje op de website.”

De Economic Board Groningen richt zijn blik op negen gemeenten in de provincie Groningen: het Hogeland. Het EBG geeft advies aan ondernemers en startups in dit gebied en biedt ze een steun in de rug. Door de economie aan te jagen en praktische hulp, maar ook financiële hulp te bieden. Bijvoorbeeld om innovatie mogelijk te maken. Schenk veert op. “Maar mensen met elkaar in contact brengen en small communities creëren vinden we ook heel belangrijk.”

Schenk vertelt enthousiast over de vele startups waarbij het EBG heeft geholpen bij het maken van een businesscase. “We geven geen subsidie”, benadrukt hij. “Maar wel financiering om met een goed plan je eigen onderneming op te zetten of om groei mogelijk te maken.”

Aan de invulling van de eerste Implementatiedag in het voorjaar, waarschijnlijk in februari 2018, wordt al gewerkt. Ben je geïnteresseerd? Hou dan de EBG-website en de nieuwsbrieven in de gaten.

Meer informatie: https://www.economicboardgroningen.nl/

admin