Directeur Langebeek van Hotel Van der Valk Groningen – Hoogkerk is trots

Op 9 januari 2017 heeft het nieuwe Van der Valk Hotel Groningen – Hoogkerk zijn deuren geopend aan de A7 ter hoogte van P&R Hoogkerk. Na een ‘hotelwarming’ met rondleiding door het hotel vlak na de opening word ik een paar weken later ontvangen door directeur Stijn Langebeek. Hij behoort  tot de vierde Van der Valk-generatie en is de zoon van Corry van der Valk en Tjomme Langebeek,  met wie hij de directie vormt van dit nieuwe hotel.

We treffen elkaar in het restaurant met haardmeubelen en een huiselijke sfeer. “Tien jaar geleden was mijn vader al geïnteresseerd in een Van der Valk Hotel in de stad Groningen en vonden de eerste gesprekken plaats over de bouw daarvan. Ik was daar nog niet bij betrokken. Mijn vader wilde dit hotel aanvankelijk zelf runnen, maar de ontwikkeling duurde veel langer dan verwacht. Het was heel complex, omdat het hotel op de grens ligt van de provincies Groningen en Drenthe, maar ook op de grens tussen de stad Groningen en het dorp Eelderwolde in de gemeente Tynaarlo . Ook was er intensief overleg nodig met het Waterschap in verband met het Eelderdiep langs het hotel”, legt hij uit. Maar de aanhouder wint, zo blijkt maar weer.

Het hotel telt 125 kamers en 11 multifunctionele zalen. Een aantal zalen kunnen met elkaar en de foyer verbonden worden voor een feest of bijeenkomst. Voor een congres zijn er voor maximaal 250 deelnemers stoelen in theateropstelling richting een scherm. Daarnaast zijn er nog luxe boardrooms.

Langebeek is ambitieus en ziet groeimogelijkheden, maar ook verbeterpunten waarop hij momenteel zijn aandacht richt. Ik vraag hem of hij tevreden is. “Jazeker,” zegt hij, “er werken inmiddels rond de honderd mensen in dit hotel en ik ben best tevreden over het aantal boekingen in de eerste periode. We hebben hard gewerkt om de deuren te kunnen openen voor de start van Eurosonic 2017. Dat was een uitdaging, want ook voor onze allereerste gasten moest alles meteen goed lopen. Maar het is ons gelukt”, zegt hij trots.

Al in zijn jeugd werkte Stijn Langebeek bij zijn ouders in Hotel Drachten als all-round bedieningsmedewerker. Tijdens zijn studie Small Business & Retail Management aan de Hanzehogeschool Groningen heeft hij bij verschillende hotels ervaring opgedaan. Zoals bij het Van der Valk Hotel Sneek tijdens de bouw en het 1e jaar na de opening. Ervaring die hem nu goed van pas komt.

“Mijn vader heeft een belangrijke rol gehad bij het ontwerp van het gebouw. We wilden beiden geen gebouw dat er uit ziet als een kantoor. Mijn moeder is, samen met een nicht van haar, verantwoordelijk voor de huiselijke inrichting. Niet alleen mijn ouders zijn nauw betrokken, maar ook mijn broers Sjoerd en Derk, die nog in opleiding zijn bij de Hotelschool in Amsterdam. Zij komen in het weekend vaak helpen”, verklapt Langebeek. “Dat is in de hectiek rondom de opening erg prettig.”

Zie: https://www.vandervalkhotelgroningen.nl/

admin