GAE opent Bites and Flights en krijgt enorm zonnepark

De opening van het restaurant Bites and Flights bij Groningen Airport Eelde (GAE) is een mooie gelegenheid om weer eens een bezoek te brengen aan het regionale vliegveld. Groningen Airport Eelde blijkt meer nieuws te hebben dan de opening van het restaurant.

Een rondleiding door het nieuwe restaurant van Bos & Bos Catering is een eye-opener. Dit luchthavenrestaurant is niet alleen een geschikte plek om naar toe te gaan als je aankomt of vertrekt vanaf GAE. Het interieur is treffend gekozen met grote zwart-witfoto’s van vliegtuigen op de wanden en een ‘industrial look’. Of je op reis gaat of niet, iedereen kan tussen 10.00 en 20.00 uur op het zonneterras neerstrijken voor een kop koffie, lunch, vergadering of diner en zien welke toestellen aankomen of vertrekken. De openingstijden worden verruimd op het moment dat vluchten voor 10.00 uur of na. 20.00 uur plaatsvinden. Het is een unieke locatie vanwege het uitzicht over de start- en landingsbaan en parkeren is hier geen probleem.

Bites and FlightsBites & flights

‘Er zijn nog meer nieuwtjes’, vertelt Monique Clarisse, manager Marketing and Sales bij GAE. ‘Sinds kort is de Eclipse Jet 550 gestationeerd op GAE door Winged-Dutchman Aero Service. Zij zijn de eerste commerciële operator van dit type toestel in Europa. De Eclipse is te huren voor zakenvluchten en deze vluchten kunnen concurreren met lijnvluchten. Winged-Dutchman Aero Service heeft een unieke bookingstool ontwikkeld waarmee je in één oogopslag kunt zien wat voordeliger is: een reguliere lijnvlucht of vliegen met de Eclipse Jet 550.’

Passend bij de duurzaamheidsambities van het GAE ligt er een bouwaanvraag bij de Gemeente Tynaarlo voor een enorm zonnepark met 77.000 zonnepanelen. De panelen worden geplaatst op het middenterrein van GAE, in de driehoek van de taxi-, start- en landingsbanen. De opbrengst van de zonnepanelen zal gelijk zijn aan een gemiddeld elektriciteitsgebruik van 5500 huishoudens.

Bites & flights1Bites & flights2

Maar speerpunt bij GAE is het tot stand brengen van de verbinding met hub-luchthaven Kopenhagen. Het proces vordert gestaag. Het GCB zal daar zeker ook baat bij hebben, want een goede internationale bereikbaarheid van Groningen is vaak een vereiste om internationale congressen te mogen organiseren. En die internationale congressen zijn weer van groot belang voor de economische ontwikkeling van Noord-Nederland. De economische spin-off voor het bedrijfsleven is namelijk erg groot.

Meer info:

https://www.groningenairport.nl/

http://www.bitesandflights.nl/

https://www.groningenairport.nl/over-groningen-airport-eelde/duurzaamheid/zonnepark-groningen-airport-eelde

https://www.stairflights.nl/zakenreis-aanvragen/

admin