GCB organiseert schoolreünie voor 2500 oud-leerlingen Winkler Prins

In 1866 opende de gemeente Veendam als eerste plattelandsgemeente de deuren van de Hogere Burgerschool, op initiatief van Anthony Winkler Prins. Door meerdere fusies met andere scholen in Veendam is de huidige Scholengemeenschap Winkler Prins ontstaan. En komend najaar bestaat Winkler Prins 150 jaar.

Dit bijzondere jubileum wordt groots gevierd in de week van 10 t/m 15 oktober 2016. Het hoogtepunt van de feestweek is de groots opgezette reünie met 2500 oud-leerlingen, oud-medewerkers en andere betrokkenen op zaterdag 15 oktober.

Een stuurgroep heeft zich het afgelopen jaar beziggehouden met de jubileumplannen. Ze vroegen het Groningen Congres Bureau voor een professionele ondersteuning bij de organisatie van de reünie. Het is immers een logistieke monsterklus met 2500 online registraties, betalingen, polsbandjes, informatievoorziening, catering en het floormanagement op zes feestlocaties.

Het toeval wil dat drie GCB-dames oud-leerlingen zijn van Winkler Prins in Veendam: Mariska Pater, Erika Pater en Els Jans.

Zij zijn bij het GCB vooral betrokken bij de organisatie van congressen. ‘Toch is het organiseren van zo’n groot evenement en een internationaal wetenschappelijk congres in grote lijnen hetzelfde’, licht Mariska toe. ‘Je moet zorgen voor een optimale facilitering, zowel in aanloop als tijdens het evenement zelf. Voor het jubileum schrijft een ander publiek zich in, namelijk voor een feestdag in plaats van een congres. Maar de essentie bij beide evenementen is dat alles goed georganiseerd moet zijn en vlot moet verlopen’.

Els heeft al maandenlang haar handen vol aan alle registraties en betalingen voor de verschillende jubileumactiviteiten via een website. Voor enkele oud-leerlingen die inmiddels tachtig jaar of ouder zijn, is dat soms een brug te ver. ‘In de eerste week na de opening van de online registratie, kregen we al telefoontjes en zelfs handgeschreven brieven van deze mensen die zich graag wilden inschrijven voor de reünie. Maar niet online, want een pc hebben ze niet. Erika is de GCB projectmanager voor de reünie. ‘Het is heel bijzonder om dit als oud-leerling mee te maken en mee te werken aan dit evenement’, vertelt Erika. Maar als de organisatorische klussen erop zitten, hoopt ze ook nog een deel van het eindfeest mee te kunnen vieren.

Tekst: Margot Spee

admin