Hotel de Doelen

Restaurant: ja
Parkeergelegenheid: nee
Toegankelijk voor rolstoel: ja
Website: www.hotel-dedoelen.nl


Hotel de Doelen is gevestigd in een prachtig historisch pand, aan de voet van de Martinitoren en middenin het bruisende stadsleven van Groningen. Het sfeervolle pand waar Hotel de Doelen in is gevestigd, heeft een lange historie als hotel. Het gebouw dateert uit de 13e eeuw en doet al meer dan 200 jaar dienst als hotel. Vele originele elementen zijn hier bewaard gebleven. De schitterende glas-in-lood koepel boven het trappenhuis is bijvoorbeeld een echte blikvanger. Voor het hotel bevinden zich een aantal terrassen die bij mooi weer steevast een gezellige drukte met zich meebrengen.

Het hotel beschikt over een schitterende lounge, die evenals de rest van het hotel, in klassieke stijl is ingericht. Na een drukke dag is dit de perfecte plek om even bij te komen. U kunt tijdens uw gehele verblijf gebruik maken van de gratis koffie en thee faciliteiten. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en hebben een badkamer met een douche of bad en toilet, televisie en gratis wifi. Naast de standaard kamers biedt het hotel ook Superior Suites met een privé-sauna, airconditioning en een Nespresso machine.

Omgeving

Groningen is een gezellige studentenstad die bekend staat om zijn veelzijdigheid. Als ‘metropool van het noorden’ heeft de stad een grote aantrekkingskracht op mensen uit de wijde omgeving. Het winkelaanbod is daarom zeer uitgebreid net als het uitgaansleven. Groningen bruist altijd. Ook cultuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. Er zijn veel historische bezienswaardigheden en het Groninger Museum is ook zeker een bezoekje waard.

Eten en Drinken

Het ontbijtbuffet wordt dagelijks geserveerd van 07:00 tot 10:30 uur in de lounge. Het naastgelegen Grand CafĂ© ‘De Drie Gezusters’ hoort bij Hotel de Doelen. Hier kunnen gasten in een ontspannen sfeer genieten van een hapje en een drankje. De keuken is geopend tot 23:00 uur. In de lounge kan ook worden geluncht en gedineerd.


Grote Markt 36
9711 LV Groningen
t 050 312 7041
Info@hotel-dedoelen.nl


Christien Koopstra