Jaap Westerhuijs overleden

_mg_3068rlf

Op 20 september 2016 is de oud directeur van het Groningen Congres Bureau Jaap Westerhuijs totaal onverwacht overleden.

Jaap kreeg in 1996 de opdracht om Groningen op de congreskaart te zetten en deed dat met verve. Toen hij begon waren er jaarlijks een 18 tal kleinere internationale congressen en bij zijn vertrek in 2013 waren dat er maar liefst 62 van een zeer behoorlijke omvang.

Jaap Westerhuijs profileerde zijn GCB en de vele mogelijkheden van stad en ommeland op een niet aflatende wijze en toonde zich daarin altijd een waar ambassadeur! Hij dacht immer in termen van mogelijkheden en nam anderen op enthousiaste wijze mee in zijn gedachtegang.

Zijn betekenis voor de Groninger congresmarkt is van immens belang geweest. Op een nimmer aflatende wijze bracht hij de kansen en de resultaten bij de stakeholders over het voetlicht. Zijn aanstekelijke enthousiasme en vasthoudendheid overtuigde iedereen en gaf een continue gevoel van actiegerichtheid.

Zijn menselijke en bourgondische wijze van leidinggeven had ook een positieve weerslag op de medewerkers. Samen met hem gingen ze voor optimale resultaten voor opdrachtgevers en Groningen.

We zullen hem erg missen, maar zien het als een opdracht zijn nalatenschap verder uit te bouwen.

Jaap, bedankt en rust in vrede.

 

admin