Landgoed De Coendersborg als congreslocatie

Niet ver van het centrum in Groningen ligt Landgoed De Coendersborg. Zodra je aankomt op deze feest- en congreslocatie heb je het gevoel dat je de stad hebt verlaten. De oude borg en z’n royale tuin omringd door monumentale bomen is een oase van rust in de stadswijk Helpman.

De Coendersborg is een populaire trouw- en feestlocatie, maar is ook zeker voor een congres een geschikte – en verrassend mooie locatie. Zeker na de recente herinrichting, waarbij de Grote Zaal aan beide kanten van het dak een lange rij ramen heeft gekregen.

“De Grote zaal is alleen al zoveel mooier geworden door de lichtinval van de ramen”, vertelt Ineke de Boer. “Maar we hebben door de recente verbouwing ook de oude dakspanten weer zichtbaar gemaakt. Die typerende elementen waren in het verleden uit beeld getimmerd. De rode vloerbedekking vonden we ook niet passen bij deze borg en is vervangen. In de zaal ligt nu een nieuwe vloer met daarin ook een dansvloer. En het interieur is in zowel deze zaal als de tuinzaal aangepast.

Ineke de Boer is directeur van s’Amuse Cateraar en Traiteur, eigenaar van café De Sleutel en uitbater van De Coendersborg. Ze leidt me rond langs de zalen en de keuken, waar de voorbereidingen voor een huwelijksfeest met diner getroffen worden. De Tuinzaal heeft ook een nieuw plafond en ventilatiesysteem gekregen.

Er zijn bij De Coendersborg veel mogelijkheden voor een congres of congresdiner. De Grote zaal kan 175 mensen herbergen in theateropstelling, waarbij in de tuinkamer en serre ruimte is voor de koffiepauzes, lunch en een diner. Bij een congresdiner is deze zaal geschikt voor 150 mensen, maar het is mogelijk om meer ruimte te scheppen met luxe tenten in de tuin.

Meer info: http://www.restaurantdecoendersborg.nl/

Tekst: Margot Spee

admin