Twee nieuwe locaties aan het Paterswoldsemeer

Afgelopen maanden hebben twee nieuwe locaties hun deuren geopend aan het Paterswoldsemeer. Op beide locaties is het mogelijk om een ruimte te huren voor een bijeenkomst of receptie.

paviljoen-van-de-dame paviljoen-van-de-dame1

Het Paviljoen van de Dame ligt zo’n 100 meter achter het Fletcher Familiehotel in Paterswolde. De inrichting is strak en modern, maar ademt ook een tropische sfeer door de wuivende palmen op het terras. Je kunt hier neerstrijken voor een drankje, lunch of diner, maar ook als eventlocatie biedt het Paviljoen van de Dame iets bijzonders. Op de verdieping boven het restaurant zijn 30.000 schelpen verwerkt in het plafond van de Schelpenzaal, een ruimte met een eigen bar en een aangrenzend ruim dakterras met uitzicht over het Paterswoldsemeer. Het is een prachtige locatie, bijzonder geschikt voor een receptie of bijeenkomst voor maximaal 200 mensen.

rietschansrietschans1

Even verderop aan de Meerweg – eveneens gelegen aan het Paterswoldsemeer – is sinds kort De Rietschans weer open. Restaurant De Rietschans brandde een paar jaar geleden af na een blikseminslag. Vanaf oktober 2015 is er gewerkt aan het nieuwe gebouw, dat veel meer te bieden heeft dan voorheen.

Het restaurant van De Rietschans heeft een groot terras aan het water. Voor wie het water op wil, is er een aanlegsteiger en kan er een sloep gehuurd worden. Een verdieping hoger zijn flexibele ruimtes voor een bijeenkomst of receptie gerealiseerd. Van de vier moderne zalen met audiovisuele apparatuur en uitzicht op het meer kunnen er drie aan elkaar gekoppeld worden voor een congres of feest. Ook het dakterras aan de meerzijde is dan beschikbaar.

Beide locaties hebben allure en zijn een aanwinst voor organisatoren van bijeenkomsten. Hier kan men congresseren, maar ook na een congres in de stad neerstrijken voor een congresdiner, receptie of excursie. Veel deelnemers zullen blij verrast zijn over de locaties aan het meer, zo dicht bij de stad maar tegelijkertijd ver weg van de hectiek in Groningen.

De Rietschans: http://derietschans.nl/
Paviljoen de Dame: http://paviljoenvandedame.nl/

Tekst: Margot Spee

admin