Vliegen van Eelde naar New York, Dubai en de rest van de wereld

Vanaf 19 september 2016 biedt vliegmaatschappij Nordica Air twee maal per dag een vlucht aan tussen Groningen Airport Eelde en  de  internationale luchthaven in Kopenhagen. Via de internationale hub-stad Kopenhagen is ineens de hele wereld bereikbaar vanaf Eelde. Een trip naar Londen was al mogelijk, maar nu kan men vanaf Eelde naar New York, Dubai, Moskou en vele andere luchthavens wereldwijd. En vanuit alle continenten is Groningen nu goed bereikbaar.

Voor zowel toeristen als de zakelijke markt in de regio is deze nieuwe luchtbrug erg goed nieuws. Ook deelnemers die komen of gaan naar een (wetenschappelijk) congres zullen hiervan profiteren. Ze winnen tijd, omdat ze niet meer via Schiphol hoeven te reizen. In Kopenhagen is er de mogelijkheid om snel en eenvoudig over te stappen op een vlucht van SAS of een andere Star Alliance luchtvaartmaatschappij. Reizigers winnen bovendien tijd, omdat het in- en uitchecken op Groningen Airport Eelde (GAE) een stuk sneller verloopt dan op Amsterdam Airport Schiphol.

Het Groningen Congres Bureau ondersteunt niet alleen bij congressen, maar is namens haar partners (RUG, UMCG, Hanzehogeschool, Gemeente – en Provincie Groningen) ook actief op het gebied van bestemmingsmarketing. Het GCB biedt wetenschappers ondersteuning bij het binnenhalen van een internationaal congres en maakt op verzoek kosteloos een bidbook of presentatie op maat voor Groningen als ideale congresstad. Vaak is de bereikbaarheid van de stad een belangrijke eis in zo’n bidprocedure. Met deze nieuwe verbinding via Kopenhagen kunnen er meer congressen in Groningen georganiseerd worden. Die gingen voorheen aan Groningen voorbij door het gebrek aan een internationale vliegverbinding.

In juli was er dan ook alle reden voor een feestje. ‘We hebben vier jaar lang gewerkt aan de totstandkoming van een aansluiting met een internationale luchthaven’, vertelt Marco van der Kreeke. ‘Een lang gekoesterde wens gaat daarmee in vervulling. Noord-Nederland kan zich daardoor veel beter profileren’, aldus de directeur van GAE.

Meer informatie:

https://www.groningenairport.nl/

Tekst: Margot Spee

admin